POBLENOU URBAN DISTRICT

Totes les principals ciutats del món solen tenir un barri o un territori que destaca sobre la resta per la seva condició de focus d’iniciatives creatives i innovadores. En moltes ocasions, neixen del mateix patró: zones principalment industrials que, un cop relegada gran part de l’activitat industrial, passen a disposar d’espais i estructures que, posteriorment, tan artistes com empreses rehabiliten.

No obstant, cada barri té la seva pròpia història i identitat. En el cas de Barcelona podríem parlar del Poblenou com una de les àrees que s’han mantingut en una posició més consolidada al llarg del temps, creixent de forma independent a les tendències del moment i esdevenint un dels escenaris metropolitans més genuïns i prolífics de la Ciutat Comtal.

En els darrers anys, s’han consolidat al barri un seguit de nuclis de creació, espais culturals i comercials que tenen en comú la oferta de propostes innovadores, i que s’han adaptat al futur del barri sense renunciar al seu passat industrial. A la tasca de lluita per la normalització del barri, per part del compromès associacionisme veïnal, s’hi ha afegit la feina que duu a terme el sector creatiu, que ha donat una embranzida amb valor afegit per situar el Poblenou en el mapa dels circuits culturals alternatius de la ciutat.

espacios-640x421

D’aquest fet parteix Poblenou Urban District, una associació fundada a principis de l’any 2012 que té com a objectiu promoure aquesta zona com al Nou Districte de l’Art i la Creativitat de Barcelona.

És al Poblenou on conviuen edificis d’última generació, com la Torre Agbar o el Disseny Hub Barcelona, amb antics magatzems, galeries d’art, fundacions, estudis de disseny, agències de publicitat, centres d’ensenyament superior, productores audiovisuals, hotels i restaurants.

Des dels seus inicis, l’associació Poblenou Urban District ha treballat per establir el barri com a nou epicentre cultural i emprenedor dins l’entramat urbà de Barcelona, tot seguint el model que van seguir altres ciutats com Wynwood Arts District a Miami, o Meatpacking District a Nova York.

Amb l’ànim de guiar-nos per aquest territori encara inexplorat, Poblenou Urban District organitza una sèrie d’esdeveniments i circuits anuals –sempre vinculats a la creació­–, l’objectiu principal dels quals és donar a conèixer la riquesa i qualitat del patrimoni artístic, històric i cultural del Poblenou. Tanmateix, l’associació publica periòdicament un mapa-guia on es localitzen els espais que formen part d’aquest projecte.

Poblenou viu una transformació imparable de la mà de la comunitat creativa de Poblenou Urban District que promou, reinventa i genera propostes que col·loquen a aquest nucli postindustrial en el punt de mira de l’avantguarda barcelonina.

Tota la programació del Poblenou Urban District Open Day aquí.

Categorías:AGENDA, ARTE, FESTIVALES, PREVIA

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s