ESPERANZAH! 2015

10931438_1553380131568425_5327944901133447776_nTorna la festa de l’economia solidària de Catalunya!
El 6è Festival Esperanzah torna el cap de setmana del 16,17 i 18 d’octubre amb una sèrie de canvis que potenciaran el seu caràcter solidari. L’organització de l’Esperanzah ha volgut aprofitar aquest moment històric que viuen els moviments transformadors, per consolidar els ponts que fa anys que es van creant entre la música i la movilització social a través de la cultura.

En aquest sentit, l’Esperanzah aposta per l’Economia Solidària. Si es vol canviar el món, s’ha de canviar l’Economia i posar-la al servei de les persones. Enguany el festival té la intensió de canalitzar la suma de les petites aportacions del públic que paga l’entrada, per intentar generar projectes d’economia solidària. Ja que el model de festival pràcticament s’autofinancia amb la venda de begudes, menjar, merchandising, subvencions i patrocinis… l’organització va decidir que, tot i no necessitar els diners de l’entrada, sí que seria important canalitzar tant esforç i energia per construir models de canvi.
Esperanzah generarà a partir d’aquest any la possibilitat d’adquirir una entrada de 10€-15€ que serà l’aportació que fan cadascuna de les persones que assisteixin de públic. Aquests diners no només crearan llocs de treball al festival, sinó que donaran suport a projectes sociolaborals i de primera necessitat que l’organització farà públic d’aquí a unes setmanes. Cal destacar, a més, que aquest preu reduït es deu a l’esforç i el compromís de músics, empreses i administracions que creuen que un altre món és possible.
Igualment, Esperanzah habilitarà línies de col·laboració amb els departaments de serveis socials dels Ajuntaments que ho sol·licitin per tal que les persones sense recursos puguin accedir igualment al festival sense cost.

Música i Esperanzah
L’any 2015 el festival presenta una de les programacions més ambicioses en l’àmbit musical i d’activitats paral·leles. D’entrada, Manu Chao, a part d’actuar-hi, s’ha implicat de manera especial en la concepció d’aquesta edició de l’Esperanzah. A Chao l’acompanyaran artistes igualment actius i compromesos en diverses causes socials com Evaristo Páramos (La Polla Records) que vindrà amb Gatillazo, Amparo Sánchez o els balcànics Dubioza Kolektiv… Un cartell de luxe que el completen La Troba Kung-Fú, els valencians Aspencat, Zoo i Los Chikos del Maíz i  els madrilenys Dremen.

Win win. Esperanzah i Sant Cosme
Des del principi, Esperanzah ha fet una aposta per Sant Cosme, el barri que el va acollir. Tant és així que fins i tot s’ha convertit en l’eina de comunicació més potent amb la que ha comptat el barri per mostrar el resultat de més de 30 anys de treball conjunt entre administracions, veïns i entitats centrades a transformar el barri. Parlar de Sant Cosme avui, és parlar d’un festival amb artistes de primera línia que aplega gairebé 50.000 persones. Però també és parlar d’un pessebre vivent que mobilitza a més de 12.000 persones cada desembre, de Alberg Fundesplai, un dels albergs més potents i sostenibles del món i d’un laboratori d’iniciatives d’economia solidaria innovador que acompanya entre cinc i vuit projectes cooperatius anuals, dels que han sorgit empreses d’economia solidaria com Eticom Som Connexió, la primera cooperativa estatal de telefonia i internet. Esperanzah ha contribuït activament a transformar la percepció  col·lectiva que es tenia de Sant Cosme.
Actualment, es vol utilitzar tota la potència del festival per impulsar més iniciatives d’economia solidaries al Prat de Llobregat, que puguin ser copiades i replicades a altres llocs de Catalunya i l’Estat.

1401x788-451737418
Associació Gats, els organitzadors
Gats és una entitat del barri de Sant Cosme, al Prat de Llobregat, nascuda l’any 2000 de l’impuls de diverses persones vinculades als moviments socials de la comarca del Baix Llobregat (Barcelona), que van apostar des del primer moment pel binomi reflexió-acció per intentar transformar realitats generadores de desigualtats socials. És una entitat molt dinàmica i implicada al territori que gestiona més d’una vintena de projectes socials, culturals, ambientals i d’economia solidaria com el “Xiringo” de la Platja del Prat que va rebre el premi de Guingueta més sostenible de tot l’estat Espanyol a l’any 2013.
Actualment treballa amb l’Ajuntament d’El Prat de Llobregat en l’impuls de diferents projectes molt orientats al desenvolupament de projectes d’economia solidaria des de la democratització i l’accesibilitat al fenomen de l’emprenedoria social.

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s