CURTCIRCUIT 2016

logo-16-1El projecte CURTCIRCUIT neix l’any 2013 per intentar trobar oportunitats en aquesta difícil situació que viu la música en l’actualitat. Curtcircuit pretén aportar el seu granet de sorra i respondre a les necessitats dels tres protagonistes del cicle; les sales de concerts, especialment les de petit i mitjà aforament, que són les que més dificultats tenen per programar determinats artistes, les bandes novells de l’escena musical catalana que tenen dificultats per arribar al públic i els grups consolidats, que han deixat d’actuar en les sales que els van veure néixer.

Darrere d’aquesta iniciativa musical de caràcter itinerant i transversal, trobem l’Associació de Sales de Concerts de Catalunya (ASACC) que crea Curtcircuit amb l’objectiu d’ajudar a consolidar les programacions de les sales i potenciar el paper de l’escena local. ASACC va néixer en el 2001 amb la intenció de reivindicar el paper de les sales de concerts privades i la seva aportació al teixit cultural de les ciutats i del país.

Actualment compta amb 60 sales i clubs de música en viu d’arreu del país.

NURIA

El cicle va rebre el Premi Ciutat de Barcelona de Música 2013, que atorga l’Ajuntament de Barcelona, per “la programació del Curtcircuit, una iniciativa que ha sabut combinar artistes consagrats amb artistes emergents, reivindicant el paper de les sales com a motor de la música en viu. Així mateix el jurat vol destacar l’aportació d’aquesta associació en la defensa del sector musical”. Creiem que és una mostra de la bona rebuda que va tenir el projecte en els seus inicis i la importància del mateix en l’escena musical de Catalunya.

El CURTCIRCUIT és un projecte organitzat i ideat per l’ASACC amb la col·laboració d’Estrella Damm i Fundació Sgae.

Després de l’experiència positiva de les tres primeres edicions, la d’enguany comença amb el repte de superar les expectatives d’altres anys, programant més concerts, mantenint el nivell de qualitat i, sobretot, innovant en les propostes musicals que s’ofereixen de febrer a desembre.

TIKI

En aquesta nova edició del circuit de clubs tornarem a tenir grups que presenten a bandes o artistes que els hi agraden, però també tenim grups que sumen, combinacions que ens encanten i artistes convidats fins i tot d’altres països, amb l’objectiu de donar cabuda, també, a artistes internacionals.

A més a més, tornarem a poder gaudir del projecte especial de “Femení i Singular”, rendint el nostre homenatge particular a les nostres fèmines preferides.

Per a celebrar la inauguració de la quarta edició del cicle, tancarem un cercle artístic: la cantant Núria Graham, que va ser l’artista apadrinada de la Iaia en la primera edició del 2013, donarà el tret de sortida d’aquest any apadrinant al grup Germà Aire, el 12 de febrer a la sala Apolo.

DELAFE

I finalment, per a donar una gran empenta en aquesta quarta edició, potenciarem l’anomenat Club Circuit, creat l’any passat amb l’objectiu de crear un públic fidel al cicle, els músics i les sales. La suscripció, gestionada a través de la nostra web, premiarà aquest any als nostres seguidors amb descomptes per a tots els concerts, avantatges exclusius i informació prioritària. A dia d’avui, el Club Circuit compte amb 2.678 membres.

En definitiva, el cicle Curtcircuit s’ha transformat, i vol seguir fentho, en un projecte viu i canviant amb una programació que inclou propostes musicals encara en procés de gestació, per a acollir presentacions de discos, però també propostes que no responen a cap dinàmica promocional, amb l’objectiu de revaloritzar el sentit de la música.

CURT

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s