NAKANY KANTÉ + CALIMA

NAKANY KANTÉ
El país africà de Guinea Conakry ha donat grans músics i mestres de la música mandinga com Sékouba Bambino. En aquest context musical és on ha nascut la cantant i compositora NAKANY KANTÉ, que ha sabut combinar l’esperit pop amb la música mandinga, el soukous, el mbalax i l’afro-reggae, tot integrant-se dins de l’escena catalana. Nakani ha sabut rodejar-se de grans músics especialitzats en sons africans com el saxofonista Jimmy Jeank o els percussionistes Oumar Tounkara i Max Moya.

La publicació del seu segon treball, “Naka“, reflecteix la seva evolució en aquests dos últims anys, des que presentés el seu primer disc, amb una música més concreta, però amb base tradicional, que incorpora els sons mediterranis de la mà de la col·laboració de Calima i amics. Les seves lletres mostren la seva preocupació social i desvetllen algunes vivències personals mentre comença a jugar amb el castellà.

nakany-kante

CALIMA
CALIMA és una banda formada el 2004 a Barcelona per integrants i músics de diferents països, cultures i ètnies. El se fundador, Juanlu “el Canijo”, fou també co-fundador i integrant de la formació Ojos de Brujoabans d’emprendre aquest projecte, dins del qual se situa al front com a baixista, director i productor artístic. La música de Calima sona i olora a aire Mediterrani, a frescor, a terra i a mar, a alegria.

Amb quatre àlbums al mercat fins avui, “Azul” (EMI Music, 2007), “Tierra” (Satélite K, 2009), “Sólo Volar” (Satélite K, 2012), i “Lumbre…canciones de carromato” (Satélite K, 2014 ) Calima despunta en l’actualitat com una de las bandes amb més talent en la fusió musical d’estils, tals com el flamenc, el jazz, la rumba, el hip-hop o la bossa.

El seu últim projecte “Lumbre” son cançons de carromato,son textures frontereres, trobades a la llum d’una foguera, una mirada profunda cap a l’univers, un reclam a la llibertat i un quadern de viatge en el que també ha escrit els músics convidats en aquest disc com Joan Garriga de la Troba Kung-Fú , “Enriquito” de Canteca de Macao, Oscar Ferret, de Yacine and the Oriental Groove, Thirta de Macaco, Isabel Vinardell i Eldys Vega (Vega Beat).

calima-1

Nakany Kanté + Calima:
Dimecres 30 de Març – La [2] d’Apolo (Barcelona) – Portes 20:00h. / Concert 20:30h.-
Preu especial de 10€ + despeses: COMPRAR ENTRADES

Categorías:AGENDA, CONCIERTO, MUSICA, PREVIA

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s